bianca@wellnesspraktijkrelaxzen.nl   |   06 360 94 064
Volg ons:

Reiki

reiki behandeling wellnesspraktijk RelaxZen

Vrouw ondergaat een reiki behandeling

Maak kennis met Reiki. 

Reiki is een methode om alom aanwezige energie door te geven aan een persoon, waardoor het eigen genezingsvermogen wordt gestimuleerd. Het stimuleert zo het lichaam om blokkades op te lossen. De universele levensenergie wordt tijdens een behandeling doorgegeven.
Dit geeft een positief effect, zowel fysiek, mentaal, emotioneel als spiritueel.

Wat is Reiki?

Reiki is een uit Japan stammend begrip dat de kosmische levenskracht of de universele levensenergie beschrijft. Reiki is Japans en bestaat uit twee begrippen:

Rei (universele energie) en Ki (persoonlijke levenskracht).

Iedereen is geboren met deze kosmische levenskracht. Bij onze geboorte was dan ook de verbinding met deze kosmische levenskracht het meest ideaal, omdat daar ons leven nog niet gevormd is door: pijn, verdriet, woede, stress, verwachtingen van anderen naar ons toe, gekwetstheid, gevoelens en emoties die we lang niet konden of mochten uiten. Zo werden we van jongs af aan in mindere of meerdere mate in een keurslijf gedwongen. Het gevolg hiervan is dat we al deze ervaringen en gevoelens verdringen en diep wegstoppen in onszelf. Ze gaan zich omzetten in energieën, die uiteindelijk blokkades in ons energiesysteem kunnen veroorzaken. Door deze blokkades kunnen we letterlijk ziek worden, zowel geestelijk als lichamelijk. Door de overdracht van Reiki energie, wordt de eigen geneeskracht weer aangesproken.

Genezen is een proces. Genezing of verbetering is een proces. Het ontstaan van een klacht is ook een proces van tijd. Ziek worden verloopt bij iedereen anders, hetzelfde geldt voor het genezingsproces. Een Reiki-behandeling biedt géén vervanging van doktersbezoek. Reiki biedt wel een zeer waardevolle aanvulling.

Effecten van Reiki

Reiki ondersteunt degene die behandeld wordt bij datgene wat op dat moment (voor hem of haar) het belangrijkste is.

Ontspanning

Een behandeling geeft in eerste instantie een diepe ontspanning. Een gevolg daarvan kan zijn dat de cliënt in slaap valt maar ontspanning kan zich ook uiten op andere manieren, (bv. schokken, lachen, huilen e.d.). Een behandeling zorgt ervoor dat de blokkades losgelaten kunnen worden. Deze worden vaak veroorzaakt door traumatische en onplezierige gebeurtenissen uit het verleden. Tijdens of na de behandelingen kunnen oude emoties zoals pijn of verdriet loskomen. Dit is in orde en moet niet onderdrukt worden. Reiki geeft nooit meer problemen dan iemand aan kan. Reiki kan helpen bij het losmaken en oplossen van blokkades, echter voor zware traumatische ervaringen zal een Reiki-behandelaar altijd professionele hulp adviseren.

Ontgifting

Een ander effect is het ontgiften van het lichaam. Stoffen zoals drugs, nicotine, alcohol of ongezonde voeding worden afgevoerd via de stofwisseling. Zo is een vermeerderde aandrang om te urineren, ontlasten of transpireren zeer normaal. Daarom is het in deze periode zeer belangrijk om veel water te drinken om zo het ontgiftingsproces te ondersteunen.

Toevoeging van Universele Levensenergie

Reiki voorziet de aura en het lichaam van cliënt van Universele Levensenergie. Kwalen en klachten genezen sneller en pijnen zullen verlicht worden. Lichamelijke processen (zoals stofwisseling en bloedsomloop) worden beter in evenwicht gebracht. Het immuunsysteem zal beter werken. In het algemeen zal de algehele conditie zowel geestelijk als ook lichamelijk positief verbeteren.

Reiki gaat zeer goed samen met reguliere- en alternatieve behandelwijzen en is daardoor nooit strijdig hiermee!

60 min | 50 euro

Lees meer over de werkwijze of maak meteen een afspraak voor een Reiki- behandeling.

Heerlijke reikimassage gehad vorige week vrijdag,vlak voor een ultraloop. Geheel relaxed de massageruimte verlaten en volledig relaxed daarna de ultraloop gedaan. Zeker het bedrag dubbel en dik waard.
Theo Goessens